Over de Fair

Om een idee te krijgen van Countryfair Fluitenkruid, een stukje over het hoe, wat en waar.
Zes jaar lang werd de fair, startend als een klein evenement, georganiseerd rond de boerderij De Panne, waarnaar de fair de eerste zes jaar genoemd is.

Het laatste jaar was het bezoekersaantal rond de 1000 en het aantal deelnemers rond de 40. In 2011 moest de organisatie, bestaande uit twee vriendinnen met partners, besluiten te stoppen met de fair, door persoonlijke omstandigheden.

Ik was deelnemer en ontzettend teleurgesteld, omdat de sfeer, uitstraling, de hele dag me paste als een jas. Toen ik in januari 2012 hiervan hoorde hebben we binnen ons gezin overlegd of we het aan durfden de uitdaging van de organisatie op ons te nemen.

Evelyn en Willy, de twee vriendinnen, waarover ik sprak, waren heel blij met een doorstart en zegden ons hulp toe en werkten in alles mee, om vooral iets gelijkends op hun fair te realiseren. Al met al; de fair kwam er en de sfeer; het hele plaatje klopte met mijn hoop en verwachting. We hadden 43 deelnemers en een mooi, zeer gevarieerd aanbod; iets wat ik belangrijk vind. Vorig jaar kwam de fair er weer anders uit te zien, we besloten het hele gebeuren op eigen terrein, dus echt ‘rond de boerderij’ te houden en hierdoor werd de sfeer nog beter. Er waren weer veel  dingen te doen voor het hele gezin;  kinderworkshop, broodjes bakken voor de kinderen, de hele dag muziek door een groep van drie mensen met trekzak, een zangeres en spelletjes.

De fair wordt altijd op Hemelvaartsdag gehouden, een dag waarop er heel veel mensen op de been zijn. Behalve het traditionele douwtrappen vindt er hier op 10 minuten loopafstand ook altijd een groot concours hippique plaats; dit jaar groter dan ooit.

De naam is veranderd van Fair de Panne in Country Fair Fluitenkruid. Wij wonen aan een zandweg, waar het Fluitenkruid weelderig bloeit in mei. Iets wat sinds de eerste keer ook verbonden is aan de fair, is een goed doel. Alle jaren is er een lokaal goed doel gesteund met de opbrengst van de entree. Naast ons gezin zijn er gelukkig weer vrijwilligers bereid ons die dag te helpen en ook de hulp in andere vorm is iets waar we heel dankbaar voor zijn. Wij doen ons best er een prachtige dag van te maken; een heerlijk dagje uit voor het hele gezin.

Wij zien u graag op de Borkeld!
Senske van der Leer